Το μπαχαρικό για το οποίο θα μιλήσουμε παρακάτω είναι ο σπόρος ενός πολυετούς φυτού που πρωτοκαλλιεργήθηκε στην Αίγυπτο και τη Μέση Ανατολή. Το έχουμε όλοι στο σπίτι μας βοηθά στην υγεία μας και προστατεύει από έλκη και καούρα το στομάχι μας .
Είναι γλυκό , πολύ αρωματικό και διακρίνεται για τη χαρακτηριστική γεύση του.
Μπορούμε να το πιούμε σαν ρόφημα, όπως το τσάι να το χρησιμοποιήσουμε στη ζαχαροπλαστική, τη μαγειρική, την αρτοποιία, ακόμα και την ποτοποιία. Αρωματίζει το ούζο, το τσίπουρο, αλλά και την ιταλική γκράπα ακόμη και τη σαμπούκα.
Στην Ελλάδα συναντάται κυρίως σε νησιά και ευδοκιμεί σε ελαφρά, γόνιμα, καλά στραγγισμένα εδάφη.
Πως να αποθηκεύσετε τα φρέσκα μυρωδικά για να κρατάνε περισσότερο
Γιατί δεν αντέχουν τα φυτά σου: Το κόλπο για να τα σώσεις
Υγεία
Το μπαχαρικό γλυκάνισος είναι σύμμαχος καλής υγείας καθώς περιέχει υψηλά επίπεδα αρκετών θρεπτικών συστατικών, όπως σίδηρο, μαγγάνιο, ασβέστιο, μαγνήσιο, φώσφορο, κάλιο και χαλκό .
Σημαντικά οφέλη του γλυκάνισου στον ανθρώπινο οργανισμό
Λειτουργεί σαν ασπίδα προστασίας για το στομάχι.
Βοηθά στην πρόληψη των στομαχικών ελκών και να μειώσει τα συμπτώματα που προκαλούν όπως καούρα, η δυσπεψία, η ναυτία, το κοιλιακό φούσκωμα και το κάψιμο στο στήθος.
‘Εχει αντιμικροβιακές ιδιότητες.
Αντιοξειδωτικές ιδιότητες, συμβάλλοντας στη μείωση των φλεγμονών, που συνδέονται με παθήσεις όπως ο διαβήτης, ο καρκίνος και οι καρδιοπάθειες. Επίσης βοηθά στην αντιμετώπιση διαταραχών του ύπνου στην δυσκοιλιότητα, τον βήχα, τη βραχνάδα, τον πονόλαιμο και το άσθμα.
Ολοκληρώνοντας αξίζει να σημειωθεί πως η κατανάλωση του γλυκάνισου χρειάζεται μέτρο, καθώς μπορεί να προκαλέσει αλλεργικές αντιδράσεις και θα πρέπει να αποφεύγεται η υπερκατανάλωσή του.
Διαβάστε επίσης
Η καθημερινή πρωινή συνήθεια για να ελέγξεις την υγρασία τη μούχλα στο σπίτι
5 πράγματα που πρέπει να αντικαταστήσεις στην κουζίνα σου πριν το νέο έτος
4+1 tips για καθαρή ατμόσφαιρα στο σπίτι